Heb je vragen over de app of het onderzoek?

Stuur een whatsapp naar 06-22621492 of mail ons op Samenuniek@leidenuniv.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Samen Uniek is terug!

Samen Uniek is weer terug voor een nieuw meetmoment! Dit jaar ziet het onderzoek er iets uit dat voorgaande jaren. Wij willen graag meer te weten komen over wat jij tijdens je gewone leven meemaakt, aangezien eerdere onderzoeken, zoals de MRI, vooral een specifiek moment vastleggen.

 

Met de gegevens van het Samen Uniek onderzoek kunnen we onderzoeken of de (hersen) ontwikkeling tijdens de kindertijd voorspellend is voor hoe jij je nu gedraagt en voelt. Het is heel belangrijk voor ons dat je weer meedoet, omdat het super bijzonder is om zoveel verschillende metingen te hebben tweelingen!


Wat moet je voor het onderzoek doen?

Om jouw dagelijkse leven te onderzoeken, vragen we je om tussen 7 en 23 juni, zeventien dagen lang thuis mee te doen via een speciale app op je smartphone. Elke dag tijdens deze zeventien dagen ontvang je zeven keer een melding van de app, waarbij we je vragen zo snel mogelijk te reageren. Gelukkig zijn deze vragenlijsten kort (2-4 minuten per keer).

 

Soms zal een vragenlijstje voorbijkomen tijdens schooltijd. Je krijgt van ons een brief om aan je docent uit te leggen dat je weer meedoet met het tweelingonderzoek. Misschien mag je de vragen dan toch invullen! Als dat echt niet mag, is het niet erg. Dan vul je de vragenlijsten gewoon buiten schooltijd of in de pauze in.

 

Naast de vragenlijsten op de speciale app vragen we je om eenmalig online vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten duren ongeveer een half uurtje. Net als in eerdere jaren, zal je slaappatroon gemeten worden met een activiteitmeter. De activiteitmeter lijkt op een horloge dat aan de hand van beweging kan registreren wanneer je slaapt of wakker bent.


Wat levert het jou op?

Voor elke dag dat je vragen invult en elke nacht dat je de activiteitenmeter draagt ontvang je €2,50. Na 17 dagen heb je dus €42,50 verdiend! Voor de eenmalige online vragenlijsten ontvang je nog eens €7,50. Totaal kun je met dit onderzoek dus €50,- verdienen! En dat met “gewoon je normaal leven” leiden. 

 

Daarnaast zullen we een Apple Watch verloten onder de 50 deelnemers met de meeste ingevulde vragenlijsten. Hoe meer vragenlijsten je elke dag invult, hoe groter de kans dat je de Apple Watch wint!  


Vragen en contact

Heb je vragen? Je kunt je vragen mailen naar ons mailadres: Samenuniek@leidenuniv.nl. Je kunt ons ook bellen (010-7546742) of appen (06-22621492).